Okrog 1000 dijakov Šolskega centra Celje se je v četrtek, 6. 10. 2022, znašlo pred posebnim izzivom. Zelenica pred centrom je zaživela v vseh barvah šol našega centra, ki so predstavljale svoje izobraževalne programe. A sprehod med skoraj 10 stojnicami je bil vse prej kot enostaven. Zviti dijaki višjih letnikov so za svoje nadobudne mlajše vrstnike pripravili prav posebne izzive, naloge in uganke.

Športne igre, varjenje s simulatorjem, poslikava obraza, tekmovanje v zabijanju žebljev in »živa« postavitev v obliki srca je le nekaj izzivov, s katerimi so se pogumno soočili. Z zagnanostjo so se preizkusili tudi v postopku oživljanja, ki so ga vodili dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje, in razmišljali o svoji nadaljnji izobraževalni poti pri stojnici Skupnosti višjih strokovnih šol.

Prireditev je bila ena izmed dogodkov v okviru Tedna srčnosti. Srčnost pa so v svoje glasbene vložke spretno vpletli tudi naši mladi glasbeniki.

Mladi so znova dokazali, da s skupnimi močmi in srčnostjo zmoremo več. Ob reševanju izzivov so se družili, sodelovali, si pomagali, tkali nove vezi in se ob tem nadvse zabavali. Počeli so vse tisto, na kar odrasli včasih pozabljamo. Zgledujmo se po njih in večkrat stopimo skupaj, saj bomo le tako lahko uspešno krmarili skozi ovire, ki nas čakajo.

Svet v barvah ŠC Celje si lahko ogledate v fotogaleriji.

T: Mateja R. Jager
F: Matic Holobar
Video: ViTV

Skip to content