Te dni so hodnike šol Šolskega centra Celje preplavili srčki. Nismo pomešali datumov, ne praznujemo praznika zaljubljenih, temveč s Tednom srčnosti obeležujemo 29. 9., svetovni dan srca. V tem tednu za naše dijake in zaposlene pripravljamo niz dogodkov na temo zdravja srca, gibanja, zdrave prehrane in srčnosti v vseh pogledih.

________________________________________________________________________________________________

Sreda, 28. 9. 2022, ob 8.45 v predavalnici B-12: Pot do zvezd vodi preko srca! Pogovor s srčnim kirurgom dr. Borisom Robičem

Pot do zvezd vodi preko srca! Pri dr. Borisu Robiču dobesedno. Kakšno pot mora prehoditi človek, če želi postati uspešen srčni kirurg? Dr. Robič je svojo izobraževalno pot pričel v Celju, specializacijo pa zaključil v Belgiji, kjer je sodeloval s posebno ekipo za razvoj nove, minimalno invazivne metode operacije srca. Svoje bogato znanje sedaj predaja kolegom na Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru. Pot do uspeha ni bila lahka, a v posebne dosežke je treba vložiti veliko časa. Vas zanima navdihujoča zgodba in skrivnost njegovega uspeha?

Pogovor je namenjen vsem dijakom in zaposlenim, obvezna pa je predhodna prijava na TEJ POVEZAVI!
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 29. 9. 2022, ob 8.45 v atriju ŠC Celje: Barve ŠC Celje – Šolski center Celje se predstavi

POMEMBNO: Zaradi slabe vremenske napovedi je dogodek prestavljen na četrtek, 6. 10. 2022, ob 8.45.

Ste dijak/-inja programa logistični tehnik, a bi radi izvedeli, česa se učijo vaši vrstniki v programu elektrotehnik? Na dogodku Barve ŠC Celje boste lahko spoznali vse šole in programe, ki jih Šolski center Celje izvaja. A spoznavanje ne bo tako enostavno, saj vas na vsakem koraku čakajo posebni izzivi …

Prireditev je namenjena dijakom in zaposlenim Šolskega centra Celje, sodelovali pa bodo tudi dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje ter Skupnost višjih strokovnih šol. Rdeča nit dogodka je seveda – srčnost!

________________________________________________________________________________________________

Petek, 30. 9. 2022, ob 8.30 v zbornicah ŠC Celje: Pomen zajtrka za celodnevno energijo

Menda se po zajtrku dan pozna. O pomenu zajtrkovanja se veliko govori, a zaradi jutranje naglice ta obrok vse prevečkrat izpuščamo in namesto hranilnega obroka popijemo le skodelico kave. Redno zajtrkovanje izboljša naše fizično in psihično počutje, pripomore k boljšim miselnim sposobnostim, lahko pa vam prišepnemo, da so ljudje, ki jedo zajtrk, menda v povprečju vitkejši. Smo našteli dovolj razlogov za spremembo vaših navad?

Vse zaposlene na ŠC Celje vabimo v šolske zbornice, kjer boste spoznali še več pozitivnih učinkov rednega zajtrkovanja.

Pridružite se nam na praznovanju srčnosti!

Skip to content