V torek, 10. oktobra 2023, se je v kinu Cineplexx Ljubljana Rudnik odvila slavnostna predpremiera našega mladinskega celovečernega filma Šepet metulja, ki je pri prvih gledalcih izzval paleto čustev – od smeha do solz.

Težko pričakovani celovečerni mladinski film Šepet metulja, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju, je režiral večkrat nagrajeni režiser in soscenarist Alen Pavšar, ki je s premiero več kot zadovoljen: “Prva premiera je za nami in neizmerno sem ponosen na vso ekipo, s katero smo ustvarili Šepet metulja. Pozorno sem spremljal odzive gledalcev in  bil  sem presenečen, da je bilo v dvorani tako tiho, da so tako zavzeto spremljali dogajanje in zelo zadovoljen sem, da so reagirali pri tistih prizorih, kjer smo reakcijo želeli.” Glavni igralec, Ali Ogrizek, pa dejal:  “Moram vam povedati, da avtizem ni ovira, da je avtizem lepa stvar, moremo se zavedati, da je to naš svet, da je avtizem normalna stvar in da smo mi avtisti čisto normalni ljudje.”

Vrtiljak čustev so na ljubljanski premieri doživeli tudi številni znani obrazi. “Tole je res odličen mladinski film, čestitke celotni ekipi. Sama sem se ob gledanju večkrat nasmehnila, pa tudi imela solzne oči. Lep film. Bom rekla, da je Šepet metulja kar nujen ogled za vse starše in najstnike,” nam je povedala voditeljica Špela Močnik, glasbenik Miki Vlahovič pa dodal: “Z ženo sva gledala film in zraven doživljala vsa možna čustva. Tamali  v filmu so res dobri, glavni igralec Ali pa čisti car, ki je dokazal, da avtizem ni ovira do uresničevanja sanj in doseganja ciljev. Ljudje vseh generacij, pojdite si pogledat film, ne bo vam žal. Bravo ekipa, bravo Alen in Mateja, bravo vsem, želim vam čim več gledalcev in komaj čakam, da preberem še knjigo Šepet metulja, ki lepo zaokrožuje film.”

Skip to content