Bernie Bezenšek – prejemnik kristalnega celjskega grba za izjemne študijske uspehe

»Največja nagrada za človekov trud ni tisto,
kar bo zanj dobil,
temveč tisto,
kar bo postal.«
(J. Ruskin)

Da so dijaki Šolskega centra Celje po končanem srednješolskem izobraževanju izjemno uspešni, dokazuje tudi nekdanji dijak Bernie Bezenšek.

Bernie Bezenšek je na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije zaključil šolanje leta 2013 kot zlati maturant in se tako kot prvi vpisal v Zlato knjigo šole. Bil je vesten, zanesljiv, delaven, pošten, vedoželjen in prizadeven dijak, radi povedo profesorji, ki so ga poučevali. Redno se je udeleževal tudi tekmovanj iz matematike in osvojil kar nekaj državnih zlatih priznanj ter sodeloval pri raziskovalnih dejavnostih. Pri tem ga je motivirala in mu pomagala predvsem profesorica matematike, gospa Terezija Igrišnik.

11. aprila 2019 mu bo župan podelil najvišje priznanje Mestne občine Celje, in sicer kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

V četrtek, 14. 3. 2019, nas je ponovno obiskal na Šolskem centru Celje, kjer je potekalo snemanje in fotografiranje za slovesnost ob prazniku občine. Tudi dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije so po intervjuju z njim pripravili prispevek, ki si ga lahko ogledate na ViTV. V pogovoru o spominih na srednješolske dni nam je zaupal, da ga vežejo lepi spomini in da si je pridobil veliko znanja, pridobljene izkušnje pa mu pomagajo pri trenutnem nadgrajevanju znanja. Dotaknil se je tudi svojih načrtov za prihodnost, ki so usmerjeni v industrijo, natančneje v elektroniko in robotiko. Na koncu pa je dijakom namenil nekaj vzpodbudnih besed: »Ta šola je super. Če je to želena smer, naj vložijo čim več truda.«

Tudi ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Simona Črep mu je v imenu učiteljskega zbora iskreno čestitala ob tem prestižnem priznanju in mu zaželela vse dobro na poklicni poti in v osebnem življenju ter da naj ostane, kakršen je bil – edinstven in svojski. Meni tudi, da je zaradi takšnih dijakov, kot je Bernie, biti učitelj velik privilegij.

Na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije smo ponosni na uspehe naših dijakov, zato Berniu Bezenšku želimo še naprej mnogo kreativnosti, raziskovanja, vedoželjnosti, poti in ciljev.

Za ogled prispevka na spletni televiziji ViTV kliknite tukaj.

Tadeja Kolman

Nazaj