Obiskali smo Istraživačko stanico Petnica v Srbiji

Predstavniki Šolskega centra Celje so prejšnji teden obiskali Istraživačko stanico Petnico (ISP) v Valjevu v Srbiji. Gre za neodvisno izobraževalno ustanovo, ki se ukvarja z razvojem znanosti, znanstvene pismenosti, izobraževanja in kulture. Njihove aktivnosti so usmerjene predvsem k delu z mladimi, nadarjenimi učenci in študenti, pa tudi k izobraževanju učiteljev o novih tehnikah in metodah poučevanja. Na tečaje, seminarje, kampe, tabore, delavnice itd. na IS Petnica se vsako leto prijavljajo in izobražujejo učenci in dijaki preko 500 šol iz Srbije in držav nekdanje Jugoslavije. Večinoma gre za mlade v starosti med 15 in 19 let, ki ob rednem izobraževanju želijo še dodatno razvijati svoje talente in pridobiti nove kompetence.

Predstavniki ŠC Celje so si ogledali IS Petnica, se seznanili z njihovimi programi, načinom dela in možnostmi vključitve dijakov v dejavnosti. Ob koncu obiska so z vodstvom IS Petnica sklenili tudi dogovor o nadaljnjem sodelovanju, kar bo našim dijakom omogočilo lažjo prijavo in udeležbo v aktivnostih, ki jih IS Petnica ponuja.

Kot zanimivost povejmo še to, da je ravno v času našega obiska dijak Tomaž Maroh s Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo na Istraživački stanici Petnica tekmoval v znanju iz sintezne in analizne kemije in dosegel odlične rezultate. Čestitamo!

Nazaj