Izjemni dosežki na podjetniškem dogodku SIA 2017

V petek, 24.11. 2017, je v ABC HUB-u v Ljubljani potekalo tekmovanje v podjetniških idejah Social Impact Award (SIA 2017), ki se ga je udeležilo tudi nekaj naših dijaških podjetniških skupin.

6 dijaških ekip je na SIA 2017 predstavilo svoje podjetniške ideje, ki so morale temeljiti na poslu, podjetnosti, kvaliteti življenja in socialni vključenosti. Ocenjevalna komisija je najbolje ocenila ekipo dijakov Gimnazije Lava, ki je predstavila razvoj računalniške naprave, imenovane Slepi asistent. Zmagovalci Boris Savkovič, Aljaž Vizjak, Matjaž Vuherer (vsi 2. e), Tara Filčič (2. a) in Gašper Lončar (4. f) so dobili nagrado 500 evrov ter potovanje za enega izmed članov v podjetniški inkubator na Dunaj. 

Na stopničkah je stala tudi ekipa dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije (M-3. c), ki je predstavila pametni elektronski trak za hrbtenico SpineLabs in zasedla 2. mesto. Ekipo, ki jo sestavljajo Žan Vengust, Luka Komplet, Tomaž Rejc Zagožen in Jaka Baš, sedaj čaka še čim prejšnje prototipiranje. Poleg te ekipe je “pitchala” tudi ekipa NajstniškeDileme.si (spletna svetovalnica za najstnike), ki jo je zastopal Nejc Trnovšek in zasedel 5. mesto.
Več o posameznih ekipah si lahko preberete na tej (Gimnazija Lava) in tej (SŠ za strojništvo, mehatroniko in medije) povezavi.

Vsem dijakom iskreno čestitamo za izjemne dosežke in jim želimo še veliko novih podjetniških idej.

Nazaj