Page 14 - ŠCC novice - 13
P. 14

14 CESARJEVA NOVA OBLAČILA



          ADIJO ČRNA, POZDRAVLJENA RDEČA


          Letošnja zima bo vesela, pestra in barvita. Na vreme ne moremo vplivati, lahko mu pa kljubujemo.
          Letošnje modne zapovedi so kot nalašč za to. Poslovili se bomo od črne in pozdravili rdečo v vseh
          odtenkih. Najbolj bomo zadeli z bordo in burgundsko rdečo. Te barve se odlično podajo k svetlo
          sivi, k vsem odtenkom rjave in zelene ter k modri barvi. Torej za črno ni prostora v tej zimi. Če ste
          dovolj drzni, se lahko oblečete v komplete v enaki barvi. Za tiste malo manj drzne bodo dovolj tudi
          dodatki. kot so kape, šali, torbice v modnih barvah ali zgolj lak na nohtih.

          Moški bodo poskusili s puliji in puloverji z visokimi ovratniki, ki sodijo tako v športno eleganco, kot
          eleganco pod moško obleko in prijetno pogrejejo.

          Še pijača te zime bo v živih barvah. Malo bomo pozabili na kuhan gin in si roke greli z vročim,
          živo oranžnim aperolom.

          Da boste z vsem na tekočem, svetujem, da dolge turobne večere zapolnite z obiskom kina in si
          ogledate vatikansko dramo Konklave (Conclave ) – nominiranec za oskarje 2025.

                                       Meta Selič Turnšek,
                                       SŠ KER



                                                 Vroči aperol – za 2 osebi


                                            SESTAVINE:
                                            2 dl pomarančnega soka,
                                            1 vrečka začimb za kuhano vino (ali košček cimetove
                                               skorjice, 2 klinčka, janeževa zvezda),
                                            1 žlička vaniljevega sladkorja,
                                            2 rezini pomaranče,
                                            0,5 dl aperola.

                                            PRIPRAVA:
                                            1.   Pomarančni sok segrejemo skoraj do vretja, nato dodamo
                                                začimbe in vaniljev sladkor.
                                            2.  Pomešamo, odstavimo in počakamo približno 5 minut,
                                                da začimbe naredijo svoje, sok pa se malo ohladi.
                                            3.  Nato  odstranimo  vrečko  (oziroma  odcedimo)  ter
                                                odišavljenemu vročemu pomarančnemu soku dolijemo
                                                aperol. Pijačo nalijemo v dva kozarca.
                                            4.  Okrasimo z rezinama pomaranče in postrežemo!


                                            Pa srečno v 2025!
























          ŠCC NOVICE
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19