Page 9 - ŠCC novice - 14
P. 9
... KJE JE DEŽELICA 9
Ali črpate znanje in ideje tudi iz tujine?
Včasih sem tako skromno sanjal, da bi dosegel
znanje nemških inženirjev. Danes pa je drugače.
Tisto, kar smo nekoč občudovali kot vrhunec
strokovnosti, postaja bleda senca. Veliko
odličnih inženirjev gre v pokoj, mlajše generacije
pa pogosto spregledajo osnove. Ne le tehnične,
tudi osebnostne. In brez temeljev težko zgradiš
nekaj trajnega.
Zaupana vam je tudi vloga predsednika Sveta
zavoda. Kako ste se znašli v tej funkciji?
Moj mandat se je začel še v času prejšnjega
direktorja g. Igorja Dosedle in sprva nisem točno
vedel, v kaj se podajam. A danes lahko rečem, da
imamo dobro ekipo. Delujemo za skupno dobro.
Naše delo ni, da nasprotujemo vodstvu, temveč
da hodimo ob njem, podpiramo, opozarjamo, ko
je treba. Moj osebni moto v tem je preprost: če
že ne morem pomagati, vsaj poskrbim, da ne
bom škodoval.
Pri vsem tem delu – kje pa najdete čas zase?
Živim na podeželju. Tam najdem mir, rad hodim
v naravo. Z ženo zelo rada potujeva, dvakrat,
trikrat na leto, po Evropi. Francija, Škotska,
Irska, Avstrija, Nizozemska … povsod najdeš
nekaj lepega. A vedno znova se vračam z isto
mislijo: naša deželica je najlepša, če ostane
takšna, kot je. In jaz si želim, da taka tudi ostane.
ŽAR MOJSTER IZ TVC SVETUJE …
Prihaja sezona peke na žaru, zato
smo mojstra iz tehnično-vzdrževalnega
centra prosili za nekaj trikov, da bo piknik
uspešnejši.
Najprej naj se temeljito ogrejeta žar in
mojster (način ogrevanja je prepuščen
individualni izbiri).
Držite se pravila: ne oljimo rešetke,
temveč meso.
In zapomnite si: domače je najboljše!
Peka na žaru ni hitrostno tekmovanje,
temveč dober izgovor za druženje in
klepet. Naj zadiši po dimu in poletju.
Pa dober tek!
JULIJ 2025