Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so na modno pisto postavili lastne kreacije trendovskih oblačil in frizur. Revijo Modni vrtinec od celjskimi zvezdami je pripravilo približno 50 mladih, večinoma zaključnih letnikov, ki so z javno predstavitvijo hkrati odkljukali tudi del pogojev za poklicno maturo.

Narodni dom je bil premajhen za vse, ki so si želeli ogledati letošnji modni vrtinec mladih ustvarjalcev. Pripravili so ga dijaki smeri frizer, frizerski tehnik in ustvarjalec modnih oblačil. Na revijo so se intenzivno pripravljali zadnje 3 mesece.

Ravnateljica Saša Silovšek: »S tem, ko dijaki javnosti svoje izdelke predstavijo, jih tudi osmislijo. Zanje je to posebno doživetje in izkušnja, saj se naučijo preizkušati oblačila, delati z manekenkami, ličiti v zadnjem trenutku, skratka izkusijo ves tempo za odrom.«

Rdeča nit modnega vrtinca so bili letni časi in barve.

»Dijaki so pripravili 6 izhodov oblačil in pričesk. Med drugim so predstavili lastne kreacije dnevnih oblačil, večernih oblek, obleke za posebne priložnosti, XXL »oversized« oblačila,« je povzela učiteljica praktičnega pouka Andreja Kogovšek.

Poseben del večera je bila samostojna predstavitev kolekcije nadarjenega dijaka Grege Štora: “Kolekcijo sem poimenoval Destrukcija. Z njo sem želel pokazati, kako so oblačila narejena in kako jih lahko nosimo drugače od njihovega primarnega namena, hlače naprimer kot majico in obratno. Sem perfekcionist in ker ne more biti vedno vse popolno, so bile priprave zame kar stresne. A sem res hvaležen za priložnosti, da lahko izrazimo vse svoje ideje in jih pokažemo javnosti,” je povedal Grega.

Dijake zdaj čaka opravljanje poklicne mature, po njej pa jih številni delodajalci, ki so bili sinoči navdušeni nad videnim, že nestrpno pričakujejo na delovnih mestih.

Zvočna izjava: Saša Silovšek, ravnateljica, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko

Fotografije: MAGični spomini

Skip to content