Po zajtrku se dan pozna

Kruh, maslo, med in jabolka so dobrote, za katere od nekdaj velja, da so obvezne sestavine zajtrka vsake slovenske mize. Tradicionalni slovenski zajtrk sicer obeležujemo tretji petek v novembru, na dan slovenske hrane, vendar ga lani zaradi epidemioloških razmer ni bilo mogoče izvesti v šolah. Iz tega razloga je bil tako v petek, 11. 6. 2021, v vseh slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah izveden nadomestni slovenski zajtrk. In seveda smo zajtrkovali tudi mi.

Ob pomoči partnerjev in zaposlenih smo pripravili nekaj dobrot, ki so nas spomnile na pomen zajtrka in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Ob tem se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so prispevali svoje izdelke:

  • Kmetija Flis,
  • Trgovine Jager,
  • Andrej Grilc,
  • Jože Žogan,
  • Žan Podbregar in
  • Božo Žibret.

Nazaj

Accessibility