Na jubilejnem 3-KONS-u na 50 delavnicah sodelovalo 2100 dijakov

V Celju je v torek, 10. 10. 2017, prekipevalo od mladostne ustvarjalnosti. Že 10-ič so štiri šole, ki živijo, dihajo in utripajo na Kosovelovi ulici v Celju (ŠC Celje – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Gimnazija Celje – Center, Ekonomska šola Celje, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje), pripravile kulturno-družabno prireditev 3-Kons. Na 50 različnih delavnicah je sodelovalo 2100 dijakov. Rdeča nit letošnjega festivala je bila: 10 + Kosovel + konstruktivizem.

Dopoldanskega slovesnega odprtja festivala so se udeležili številni visoki gostje z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, Mestne občine Celje in nekateri ravnatelji šol s Celjskega. Sledil je začetek delavnic za dijake, ki so si jih z zanimanjem ogledali tudi obiskovalci. Mladi so se preizkušali v poskusih s plini, spoznavali okusno britansko hrano, oblikovali koledar, raziskovali svet konzervatorstva, plesali salso in družabne plese. Nekateri so se učili osnov borilnih veščin, drugi so razvijali poslovne ideje, se merili v šahu, ustvarjali eko kozmetiko in vrteli kuhalnice na kuharski delavnici. Veliko zanimanja sta požela tudi nogometni in odbojkarski turnir ter DIFIFEST, festival kratkega dijaškega filma. Ogled filmov je potekal dopoldan, zvečer pa je v kinu Metropol potekala razglasitev najboljših.

Delavnicam je sledila osrednja kulturna prireditev na glavnem odru, na katerem je sodelovalo 200 dijakov. Ti so, med drugim, z uspešnicami legendarnih skupin Queen, Led Zeppelin in Red Hot Chilli Peppers in avtorskimi priredbami dvignili na noge polno dvorano Gimnazije Celje-Center. Za piko na i je poskrbel priložnostni bend profesorjev.

Kot se za 10-letnico spodobi, so ustvarjalci 3-KONS-a letos pripravili novost, to je fotostojnica bodi #3-Konsfaca, ki so jo pripravili dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, ŠC Celje. Fotografije bodo objavljene na spletni strani 3-Konsa: www.3kons.si/. Ker so dogajanje ves čas spremljale kamere, bo na isti strani objavljen tudi priložnostni film o 3-KONS-u, posnetek prireditve pa na dijaški spletni televiziji VI-TV: www.vitv.sc-celje.si.

Galerijo fotografij si lahko gledate tukaj.

Nazaj