ENG | DEU
ŠCC Logo
Šolski center Celje Pot na Lavo 22, 3000 Celje
T: +386 3 428 58 00
F: +386 3 428 58 80
E: gl@sc-celje.si
Gimnazija Lava
 
 
Gimnazija Lava 
Šolski center Celje > Gimnazija Lava
 

 Povezave

 Obvestila

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU NEMŠČINEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).Novo
19.12.20148.1.2015
NE SPREGLEJTEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
17.12.201415.1.2015
TEKMOVANJE V ZNANJU GEOGRAFIJE Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
15.12.201431.12.2014
MATURANTSKI PLES 2015 - cenik hrane in pijačeČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
1.12.201431.1.2015

 Novice, zanimivosti

Razvrsti po prilogahČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PEVSKEGA ZBORAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).Novo
19.12.2014 18:36
SVETOVNI TEDEN POUČEVANJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE NA GIMNAZIJI LAVAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
16.12.2014 23:21
Sodobna tehnologija še nikoli ni bila tako prisotna na vseh področjih našega življenja, kot je sedaj. Če želimo biti njeni kreativni soustvarjalci, se moramo čim prej naučiti računalniškega razmišljanja. Zakaj računalništvo? Ker s takšnim načinom razmišljanja lažje rešujemo probleme, izboljšujemo logiko in ustvarjalnost.

Zato smo se na Gimnaziji Lava med 8. in 14. decembrom, ko poteka svetovni teden poučevanja računalništva, tudi v letu 2014 pridružili globalnemu gibanju Ura za kodo (Hour of Code), v katerem sodeluje več kot 180 držav. Ob lanskem dogodku je programiralo več kot 15 milijonov učencev po vsem svetu.
 
Na naši šoli so se z osnovami programiranja na drugačen, zanimivejši način seznanili vsi dijaki prvega letnika pri urah informatike in vsi tisti v višjih letnikih, ki so za svoj izbirni predmet izbrali informatiko ali računalništvo. S pomočjo odlično pripravljenih gradiv na spletni strani http://code.org/learn so npr. spoznavali, kako lahko rišejo zapletene vzorčke ali ustvarjajo računalniške igre.
 
Če smo vsaj nekatere uspeli prepričati, da programiranje ni samo za redke izbrance, je bil naš namen dosežen.
 
Karmen Kotnik, Tomislav Viher
MEDNARODNA IZMENJAVA V ZAGREBUČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
15.12.2014 21:47
V prvih dneh decembra sva Katarina Obreza, profesorica geografije, in Romana Grošelj, profesorica psihologije, v okviru projekta Erasmus plus (mednarodna izmenjava učiteljev) obiskali 5. gimnazijo v Zagrebu. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju šole, mentorjev, ravnatelja in njihovega načina dela. Primerjali smo naš in njihov šolski sistem, spoznavali sva vrednote in poslanstvo šole, popoldne pa sva si pod strokovnim vodstvom ogledali zagrebške kulturne in zgodovinske znamenitosti. V naslednjih dneh sva prisostvovali pouku in različnim oblikam dela na šoli ter izven nje.
 
Romana Grošelj sem kot psihologinja spoznavala svetovalno delo (z dijaki in učitelji) ter bila prisotna pri pouku psihologije, seznanila sem se z njihovim učnim načrtom in načinom ocenjevanja znanja. Prisostvovala sem medpredmetni povezavi psihologija – hrvaški jezik in se udeležila javne tribune na temo Dejstva in zmote o legalizaciji marihuane. V dveh oddelkih 3. letnika sem samostojno izvedla uro na temo spomina v povezavi z glasbo.
 
Katarina Obreza sem kot geografinja spoznavala njihov sistem podajanja geografskih vsebin. Primerjali smo učne načrte, maturitetne pole in kontrolne naloge. Sodelovala sem pri terenskih vajah, na katerih smo opazovali nočno nebo v Planetarijumu in spoznavali zgodovino Zagreba s pomočjo orientacije in referatov dijakov. Prisostvovala sem tudi pouku geografije in samostojno izvedla učno uro, v kateri sem predstavila naravno in kulturno dediščino Slovenije.
 
Dvakrat sva obiskali koncertno dvorano Vatroslav Lisinski. Ogledali sva si Hrvaško narodno gledališče in baletni spektakel Hrestač ter poslušali koncert zagrebških filharmonikov HRT. V petih dneh izmenjave je bilo dovolj časa tudi za neformalno druženje z zelo gostoljubnimi hrvaškimi kolegi in za uživanje v velemestu, ki je v predbožičnem času še posebej vznemirljivo.
 
Romana Grošelj in Katarina Obreza
PROJEKTNI DANČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
11.12.2014 09:37
V torek, 2.12.2014, smo imeli dijaki 2. b namesto rednih ur pouka projektni dan na temo romantične novele Edgarja Allana Poea Maska rdeče smrti. Gre za fantastično pripoved, v kateri je veliko srhljivih dogodkov in simbolnih pomenov.

Naš dan smo začeli z dvema urama slovenščine. Najprej nam je gospa Marušič prebrala  kratko novelo, nato pa so uro vodile zamaskirane dijakinje, ki so se že nekaj časa pridno pripravljale na predstavitev pripovedi, simbolov, prenosov v druge medije in življenja ameriškega pisatelja.
 
Po zanimivih predstavitvah sta sledili uri angleščine, na katerih smo se malo poigrali z neznanimi besedami in knjigo obnovili še v angleščini. Zadnji dve uri pouka pa smo namenili umetnosti in umetniškemu izražanju, saj novela ponuja številne motive za slikanje. Na koncu  projektnega dne so nastali lepi izdelki, na katere smo lahko ponosni.
 
Maja Nesladek
2. b
 
Pri pripravi in izvedbi projektnega dne sta kot mentorici sodelovali tudi Andreja Vipotnik Ravnak in Darja Povše.
 
 
ROBOCUP JUNIOR OPEN VARAŽDIN 2014Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
11.12.2014 09:23
V soboto, 6. 12. 2014, se je ekipa Gimnazije Lava NaVI udeležila mednarodnega tekmovanja v programiranju robotov RoboCup Junior Open Varaždin 2014. Janez Turnšek (3. a), Rok Krumpak, Jan Časl in Vid Kok (vsi 3. e) so nastopili v kategoriji Reševanje A za srednje šole.
 
 
V 2. krogu so dosegli drugi najboljši rezultat in se uvrstili na skupno sedmo mesto. V odlični konkurenci so bili najbolje uvrščena tuja ekipa. Ponovno so dokazali, da dosedanji uspehi niso bili naključni.
 
Čestitamo!
 
Mentorja
Karmen Kotnik in
Tomislav Viher
DRŽAVNI PRVAK V RAZVEDRILNI MATEMATIKIČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
8.12.2014 20:11
V soboto, 29. novembra 2014,  je na petih tekmovališčih po Sloveniji potekalo 25. državno tekmovanje v razvedrilni matematiki. V deževnem dopoldnevu so se osnovnošolci in srednješolci zabavali z labirinti, poliedri, vitezi in oprodami ...
 
V Rogaški Slatini je našo šolo zastopal Rok Krumpak (3. e). Dokazal je, da se v prostoru odlično znajde, poiskal je poti iz vseh labirintov in razkrinkal vse lažnive oprode. Skratka, zbral je vseh 144 možnih točk in med tretjimi letniki dosegel 1. mesto, 1. nagrado ter zlato priznanje
 
Iskrene čestitke!
Mentorica mag. Lucijana Kračun Berc
MOŽNOSTI ŠTUDIJA NA NIZOZEMSKEMČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
8.12.2014 19:47
V četrtek, 27. 11. 2014, je Šolski center Celje obiskal nizozemski profesor, gospod Frans de Jong. Dijakom četrtega letnika Gimnazije Lava je na zanimiv in s kančkom humorja obarvan način predstavil možnosti študija v mednarodnih oddelkih njihovih univerz ter jih povabil na informativne dneve. Predavanja so se udeležili tudi nekateri dijaki tretjega letnika.
 
Mojca Bučar Trotovšek in Nina Federnsberg
STROKOVNA EKSKURZIJA V LJUBLJANOČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
4.12.2014 22:31
V torek, 2. 12. 2014, so bili dijaki 3. b na strokovni ekskurziji v Ljubljani. Obiskali so parlament –osrednjo, najvišjo predstavniško in zakonodajno institucijo Republike Slovenije. Spoznali so njen pomen in vlogo ter arhitekturno vrednost stavbe, v kateri deluje.
 Ob 12.30 so v Cankarjevem domu prisluhnili koncertu Sedem veličastnih v izvedbi Orkestra Slovenske filharmonije, Slovenskega komornega zbora in Mešanega zbora Akademije za glasbo v Ljubljani.  
               
Jadranka Seles
DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU O SLADKORNI BOLEZNIČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
4.12.2014 22:29
V soboto, 22. 11. 2014, je na Šolskem centru Velenje potekalo državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Gimnazijo Lava so zastopale tri dijakinje: Ana Mesojedec (4. c), Ana Povše (3. c) in Karmen Hudej (1. e). Vse tri so prejele zlata priznanja.
 
Za lep uspeh iskrene čestitke.
 
Marija Kresnik, mentorica in organizatorica
Helena Nardin, mentorica
ŠOLSKO TEKMOVANJE BOBER Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
27.11.2014 13:15
Med 10. in 14. novembrom 2014 smo na Gimnaziji Lava organizirali šolsko tekmovanje v računalniški in informacijski pismenosti Bober. Udeležilo se ga je 209 tekmovalcev od 1. do 4. letnika. Bronasto priznanje je prejelo 70 dijakov, 1 % najboljših tekmovalcev v državi pa so povabili na državno tekmovanje, ki bo potekalo 17. januarja 2015 v Ljubljani.
Na državno tekmovanje sta se uvrstila Rok Krumpak in Rožle Toš iz 3. e.
 
Iskrene čestitke!
 
Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher
1 - 10 Naprej

 Arhiv novic za čas od 2009-2011Za ogled objav iz šolskega leta 2011/2012 - prvo polletje klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2010/2011 klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2009/2010 klikni tu
 
people
  Gimnazija Lava | Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo | Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja | Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko | Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije
Višja strokovna šola | MIC