ENG | DEU
ŠCC Logo
Šolski center Celje Pot na Lavo 22, 3000 Celje
T: +386 3 428 58 00
F: +386 3 428 58 80
E: gl@sc-celje.si
Gimnazija Lava
 
 
Gimnazija Lava 
Šolski center Celje > Gimnazija Lava
 

 Povezave

 Obvestila

MATURANTSKI PLES 2015 - ure za sobotoČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).Novo
27.1.201531.1.2015
SPREMLJEVALCI NA PRIREDITEV OB KULTURNEM PRAZNIKUČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).Novo
27.1.201528.1.2015
PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKUČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
22.1.201528.1.2015
PREDSTAVITEV AEROKLUBA LETALSKE ŠOLE CELJEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
21.1.201527.1.2015
ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU BIOLOGIJE ZA PROTEUSOVO PRIZNANJEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
18.1.201529.1.2015
EKSKURZIJA V AMSTERDAM IN BRUSELJČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
14.1.20155.2.2015
POMEMBNO OBVESTILO ZA DIJAKINJE IN DIJAKE ČETRTEGA LETNIKAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
14.1.20155.2.2015
MATURANTSKI PLES 2015 - plesne vaje in generalkaČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
9.1.201529.1.2015
GLEDALIŠKA PREDSTAVA - 1. LETNIKČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
5.1.201529.1.2015
ZOBOZDRAVNIŠKI PREGLED - 1. LETNIKČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
5.1.201512.2.2015
1 - 10 Naprej

 Novice, zanimivosti

Razvrsti po prilogahČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
ŠPELA BEDNJANIČ ZNOVA DRŽAVNA PRVAKINJA!Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).Novo
27.1.2015 19:40

V nedeljo, 25. 1. 2015, je v Braslovčah potekal finalni turnir mladinskega državnega prvenstva v odbojki, na katerem so nastopile štiri najboljše ekipe v Sloveniji. Špela je članica Ženskega odbojkarskega kluba Braslovče, ki je premagal ekipo odbojkarskega kluba iz Zreč in Maribora ter ubranil naslov državnega prvaka.
 
ČESTITKE!
URADNI REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU NEMŠKEGA JEZIKA ZA SREDNJE ŠOLEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).Novo
27.1.2015 13:25
Na šolskem tekmovanju, ki je bilo 8. januarja 2015 na naši šoli, je tekmovalo 5 dijakov in dijakinj iz drugega letnika v kategoriji B (drugi tuji jezik za 2. letnik) in 5 v kategoriji E (drugi tuji jezik za 3. letnik, gimnazijski program).
 
Rezultati Kategorija B – 2. letnik (mentorica Darja Kapus Leban)
  1. Neža Zdolšek, 2. a – bronasto priznanje in uvrstitev na državno tekmovanje 
  2. Manca Bračič, 2. b – uvrstitev na državno tekmovanje
  3. Marja Golež, 2. a
  4. Gorazd Stolec, 2. b
  5. Lana Kuzman, 2. d
Kategorija E – 3. letnik (mentorica Mojca Poharc)
  1. Anže Kokol, 3. a – bronasto priznanje in uvrstitev na državno tekmovanje
  2. Živa Vita Pungartnik, 3. b
  3. Nac Kaker, 3. b
  4. Neža Videmšek, 3. b
  5. Valentina Reberšak, 3. b
Za dosežene rezultate tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju, ki bo 11. februarja 2015 na Ekonomski šoli v Murski Soboti. Spremljevalka bo Darja Kapus Leban.
 
Predsednica šolske tekmovalne komisije
Mojca Poharc
INTERAKTIVNA DELAVNICA INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
22.1.2015 11:45
V podjetju Štore Steel so za dijake Šolskega centra Celje letos že šestič pripravili brezplačno tridnevno interaktivno delavnico Ustvarjalnost in inovativnost za mlade, ki je 14., 15. in 16.  januarja potekala v Izobraževalnem centru Štore. Udeležili so se je tudi trije dijaki 3. letnika Gimnazije Lava: Jan Časl in Vid Kok iz 3. e ter Janez Turnšek iz 3. a.
 
Mladi so si z navdušenjem ogledali proizvodnjo v jeklarni in valjarni, z zanimanjem so spremljali uvodno predavanje, potem pa so se pod mentorskim vodstvom dr. Mihe Kovačiča lotili reševanja konkretnih problemov podjetja Štore Steel. Spoznali so, kako pomembni sta dobro sodelovanje in timsko delo, da se lahko v življenju lotijo tudi zelo zahtevnih, na prvi pogled nerešljivih nalog, da sta za uspeh poleg znanja in ustvarjalnosti potrebni trdo delo in vztrajnost, da pri reševanju problemov naletimo na številne ovire, ki jih je treba premagati, ali pa moramo iskati nove poti do rešitve, da se ob napakah lahko veliko naučimo … Ponosni so bili ob spoznanju, da lahko v šoli pridobljeno znanje koristno uporabijo v praksi. Delo je potekalo v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju. Mentor je pohvalil njihovo prizadevnost in odgovornost, dijaki pa so bili navdušeni nad mentorjevim širokim znanjem, odlično razlago in njegovo pripravljenostjo pomagati. V relativno kratkem času so se naučili veliko novega, spoznali so nekatere nove programe in sodobno tehnologijo. Ugotovili so, da je v življenju zelo pomembno nenehno učenje oziroma izpopolnjevanje.
 
Predstavnikom Izobraževalnega centra Štore in podjetja Štore Steel, še posebej mentorju, se v imenu Šolskega centra Celje ter v imenu naših dijakov, udeležencev interaktivne delavnice Inovativnost in ustvarjalnost za mlade, iskreno zahvaljujemo za dragocene izkušnje in odlično popotnico za življenje.

Mojca Bučar Trotovšek
POROČILO O DRŽAVNEM TEKMOVANJU V ZNANJU ASTRONOMIJE ZA LETO 2014/15Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
21.1.2015 12:09
Na podlagi rezultatov šolskega tekmovanja, ki je bilo izvedeno 11. 12. 2014, je tekmovalna komisija DMFA Slovenije povabila na državno tekmovanje v znanju astronomije dva dijaka naše gimnazije – Aleksandro Keše, 1. a, in Roka Krumpaka, 3. e.
 
Državno tekmovanje je potekalo 10. januarja 2015 na Gimnaziji Murska Sobota, organiziralo in izvedlo ga je DMFA.
Obema dijakoma čestitamo za udeležbo in sodelovanje, še posebej pa gre pohvala Roku Krumpaku (mentor: Albin Pučnik, univ. dipl. inž.), ki je na tekmovanju dosegel 9. rezultat (od 55 udeležencev) ter si prislužil ZLATO DOMINKOVO PRIZNANJE.
 

Izmučena Rok in Aleksandra po tekmovanju
 
Mag. Vitomir Babič, prof.
DRŽAVNO TEKMOVANJE BOBER Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
19.1.2015 21:39
V soboto, 17. 1. 2015, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v informacijski in računalniški pismenosti Bober, na katero je bilo povabljenih 2 % najboljših tekmovalcev s šolskega tekmovanja. Slovenija je ena izmed 25 držav, v katerih poteka to tekmovanje. Našo šolo sta v Ljubljani zastopala Rok Krumpak in Rožle Toš iz 3. e.Rok je še tretjič v letošnjem šolskem letu postal državni prvak, tokrat v znanju računalništva. Med tretjimi letniki je dosegel 1. mesto, 1. nagrado ter zlato priznanje. Več o tekmovanju in rezultatih lahko preberete na http://tekmovanja.acm.si/bober.
 
Iskrene čestitke!
 
Mentorica
Karmen Kotnik
DRAGI DEVETOŠOLCI, SPOŠTOVANI STARŠI!Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
12.1.2015 18:53
Bližajo se informativni dnevi in na Gimnaziji Lava se učitelji in dijaki že veselimo srečanja z vami.
 
Predstavili se vam bomo:
- v petek, 13. februarja 2015, ob 9.00 in ob 15.00 ter
- v soboto, 14. februarja 2015, ob 9.00.
 
VLJUDNO VABLJENI!
 
Učiteljski zbor z ravnateljico in dijaki Gimnazije Lava
VOŠČILOČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
24.12.2014 11:37
PIKA NOGAVIČKA IN BOŽIČEK NA GIMNAZIJI LAVAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
24.12.2014 11:31
V veselem decembru je gledališka skupina Gimnazije Lava ponovno nasmejala otroška lica. Gledališko predstavo Pika Nogavička, ki je nastala po literarni priredbi Andreja Rozmana Roze, smo premierno za otroke zaposlenih na Šolskem centru Celje odigrali v četrtek, 18. decembra 2014.
 
Oktobra smo pričeli z bralnimi vajami. Nato smo se preizkušali v vajah improvizacije in gibanja v prostoru ter se vsak po svoje skušali čim bolj vživeti v like. Ves čas smo se tudi vztrajno učili besedilo. Napetost je naraščala in prav hitro smo se znašli na generalki pred nastopom. Različne tehnike gledališkega izražanja nam je razkrila mentorica Simona Jereb. Ta nas je ves čas podpirala in nam vlivala samozavest, ki nam je je dostikrat primanjkovalo. Mnogi smo se gledališki skupini pridružili letos. Želeli smo si novih izkušenj, igra pa je bila za vse nas velik izziv, ki smo ga resno jemali. Na generalki se nam je pridružila tudi trema, ki je med nastopom na srečo hitro izginila.
 
Po končani predstavi so nas gledalci nagradili z bučnim aplavzom. Z otroki smo za konec zapeli pesem o Piki Nogavički, nato pa poklicali gospoda v rdečem. Božiček nam je povedal zgodbo, mi pa smo mu prepevali pesmice, čisto vsakemu od nas, razen seveda staršem, ki to leto ponovno niso bili pridni, pa je podaril zasluženo darilo.
 
Nastopali so Veronika Slapnik (Pika Nogavička), Jan Inkret (Evrazij), Eva Grudnik (Anica), Matic Kričej (Tomaž), Sara Štrk (Cene), Manca Knez (Damjan), Luka Kolman (policaj, mornar), Urh Planko (policaj, mornar, Janez), Rok Petrovič (mornar), Eva Pirnat (učiteljica), Iza Pajić (Žirovnikova) in Patricija Rossi (punčka), v vlogi pripovedovalke pa je nastopila Andreja Randl. Za glasbeno opremo sta poskrbela Sven Juteršek in Andreja Randl s pomočjo mentorice Metke Jagodič Pogačar. Luč je oblikoval Simon Valant. Pri zasnovi in izdelavi scene nam je ponovno priskočila na pomoč profesorica Marjeta Petriček s Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, pomagali pa so ji mojstri iz gradbenih delavnic. Za kostume smo poskrbeli vsi nastopajoči. Sama sem se preizkusila tudi v vlogi svetovalke za plesne točke in pri oblikovanju gledališkega lista. Predstavo je režirala mentorica Simona Jereb, pomagala pa ji je Iza Pajić, ki se je odlično izkazala tudi v vlogi šepetalke.
 
 
Z nastopi seveda še nismo zaključili, saj nas čaka še nekaj predstav. Nastopili bomo v okoliških vrtcih in osnovnih šolah ter v celjski bolnišnici, v sredo, 28. januarja 2015, pa načrtujemo gostovanje v celjski Knjižnici pri Mišku Knjižku.
 
Patricija Rossi, 2. c
 
Več fotografij s prireditve si lahko ogledate tukaj.
S PESMIJO V PRAZNIČNE DNIČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
24.12.2014 09:44
Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje je v torek, 23. 12. 2014, izpeljal božično-novoletni koncert S pesmijo v praznične dni. Pevci, ki jih že sedmo leto vodi Andreja Ocvirk ob strokovni pomoči Boštjana Korošca, so predstavili izviren božični program. Celoten koncert je bil še posebej zanimiv, saj so skoraj za vso spremljavo poskrbeli pevci sami.
 
V prvem delu so izvedli umetne in ljudske pesmi, kot so En ego campana Jacobusa Gallusa, Non nobis Domine Rosephanye Powell in idrijsko ljudsko Ženka mi v goste gre. V drugem delu so nas razveselili s pestrim izborom božičnih pesmi. Poslušali smo lahko Kaj se vam zdi in Glej zvezdice božje, Sveta je noč, Tannenbaum in Happy Christmas. Na koncu so nas presenetili še s Sveto nočjo in z All I Want For Christmas in nam zaželeli vesele božične praznike ter srečno novo leto.
 


Tjaša Verdev
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PEVSKEGA ZBORAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
23.12.2014 11:52
1 - 10 Naprej

 Arhiv novic za čas od 2009-2011Za ogled objav iz šolskega leta 2011/2012 - prvo polletje klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2010/2011 klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2009/2010 klikni tu
 
people
  Gimnazija Lava | Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo | Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja | Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko | Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije
Višja strokovna šola | MIC