ENG | DEU
ŠCC Logo
Šolski center Celje Pot na Lavo 22, 3000 Celje
T: +386 3 428 58 00
F: +386 3 428 58 80
E: gl@sc-celje.si
Gimnazija Lava
 
 
Gimnazija Lava 
Šolski center Celje > Gimnazija Lava
 

 Povezave

 Obvestila

SEZNANITEV Z REZULTATI SPLOŠNE MATUREČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
19.6.20151.8.2015
PRIJAVA NA JESENSKI ROK SPLOŠNE MATUREČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
19.6.201514.7.2015
OBVESTILO ZA MATURANTKE IN MATURANTEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
3.6.201514.8.2015
UČBENIŠKI SKLAD V ŠOLSKEM LETU 2015/2016Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
14.5.201527.8.2015
ZA DIJAKE 4. LETNIKA - SHEMA PRIJAVNO-SPREJEMNEGA POSTOPKAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
28.2.20155.10.2015

 Novice, zanimivosti

Razvrsti po prilogahČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
VULKANI IN PRIZNANJA ZA ŠOLSKO LETO 2014/2015Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
22.6.2015 11:46Priloga
Najboljši dijaki Gimnazije Lava so ob koncu pouka v tem šolskem letu prejeli nagrade vulkan in priznanja za izjemne uspehe na tekmovanjih v znanju in v športu, za nadpovprečne ustvarjalne ter poustvarjalne dosežke v interesnih dejavnostih in za delo v dijaški skupnosti.

Vulkane in priznanja je ravnateljica Marija Gubenšek Vezočnik podelila na slavnostni prireditvi, s katero smo 16. junija 2015 počastili tudi prihajajoči dan državnosti. V kulturnem programu so nastopili naši glasbeniki Julija Lubej, Hana Polenek, Jaka Krušič, Luka Logar, Miha Gradišnik, Nika Vrečič in Nace Pogačar ter plesalke Vita Vlašič, Hana Zupančič, Neža Kroflič, Patricija Rossi in Manca Langus. Za sceno so poskrbeli dijaki 1. c, sliko vulkana so ustvarili Neža Lesjak, Sara Pečovnik, Svit Podpečan, Karin Rajh, Anja Šketa in Špela Vasle

Pri pripravi in izvedbi prireditve smo kot mentorji ali kot ustvarjalci sodelovali učitelji Tomislav Viher (projekcije), Metka Jagodič Pogačar (glasbeni program), Sava Malenšek Kučič (plesni program), Darja Povše (scena) in Jana Kvas (scenarij prireditve, koordinacija). Za ozvočenje sta poskrbela Zoran Jazbinšek in Matic Holobar. Predstavitev dobitnikov vulkanov in priznanj ter fotografije s podelitve si lahko ogledate na povezavi.

Jana Kvas
VITA VYBIHAL ZASEDLA 5. MESTO NA SVETOVNEM PRVENSTVU DANCE STAR 2015Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
3.6.2015 17:24
Naša dijakinja Vita Vybihal (3. b) se je udeležila svetovnega prvenstva Dance Star 2015 World Dance Master, ki je potekalo od 20. do 24. maja 2015 v Poreču v dvorani Intersport. Na njem je sodelovalo več tisoč plesalcev. Vita je v močni konkurenci v solo plesu dosegla peto mesto v sklopu Contemporary- Modern, in sicer v kategoriji Seniors.
 
Za izjemen uspeh ji iskreno čestitamo!
 
Razredničarka
Polona Zalokar
VLOGA ZA EMO NAVDUŠILA TUDI V ZAGREBUČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
3.6.2015 12:19
V petek, 29. 5. 2015, so si dijaki naše partnerske V. gimnazije Zagreb premierno ogledali film Vloga za Emo, ki je sicer sedaj na rednem sporedu v hrvaških kinematografih. Poleg režiserja Alena Pavšarja in scenaristke Mateje Zorko sta pri pogovoru o filmu sodelovala še igralca Jan Pušavec in Monika Oset, nekdanja dijaka naše šole. Po filmu smo se na pobudo hrvaških kolegov z minuto molka spomnili tudi tragično preminule glavne igralke Lare Safran.

Kasneje sta Monika in Jan med hrvaškimi dijaki poskrbela za pravo evforijo, saj se je večina želela slikati z njima ter malo pokramljati o filmu in še marsičem.

Poleg vseh izmenjav učiteljev med partnerskima šolama, V. gimnazijo Zagreb in Gimnazijo Lava, je bil ogled filma še dodatna stopnica navzgor pri sodelovanju v okviru projekta Erasmus+, ki ga pri nas uspešno vodi mag. Tatjana Štorman.
 
Peter Juvančič
 
Povezava na objavo na strani V. gimnazije Zagreb: http://www.petagimnazija.hr/uloga-za-emu
 
 
MEDNARODNI TEK MLADIH NA PTUJUČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
3.6.2015 12:10
Na svetovni dan športa je 25 naših dijakov  z  dvema profesorjema (Damir Šketa in Sava Malenšek Kučič) teklo na 3. UNESCO ASP mednarodnem teku mladih na Ptuju. Bilo je  več kot 1500 udeležencev, med njimi so bili kot ambasadorji teka znani kulturniki, športniki, znanstveniki, medijske osebnosti, tudi predsednik Borut Pahor, Peter Prevc, Jurij Prevc, Dejan Zavec in Primož Kozmus. S tem so pokazali, da tek povezuje in razvija načela sodelovanja ter utrjuje medsebojno pripadnost v mreži.
 
 
Koordinatorica
Katarina Obreza
DIJAKINJI GIMNAZIJE LAVA NA PARADI UČENJA Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
2.6.2015 09:08

Naši dijakinji Tjaša Zobec in Neža Videmšek (3. b), ki sta med drugimi prevedli in ilustrirali Škotske pravljice, sta na Paradi učenja (potekala je 20. 5. 2015 v Celju) obiskovalce s plakati in predstavitvijo vabili na ogled teh pravljic v tiskani in elektronski izdaji. E-izdaja je bila naložena na različnih bralnikih. Za to priložnost so bile izdelane kazalke z navedenim spletnim naslovom do prostega dostopa do e-knjige, ki jo je mogoče v različnih formatih namestiti na bralnike in ostale mobilne naprave.

Nevenka Poteko

TEKMOVANJE V ZNANJU KEMIJE ZA PREGLOVE PLAKETEČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
26.5.2015 22:23
V soboto, 9. maja 2015, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v znanju kemije za zlate in srebrne Preglove plakete.
 
Zastopalo nas je 7 najboljših dijakov s šolskega tekmovanja: Mitja Dergan, Žan Kramaršek, Vid But (1. letnik), Urban Bratina, Marko Randl (2. letnik), Aljaž Trupej (3. letnik) in Martin Hrup (4. letnik). Mentorja sva bila Andrejka Debelak Arzenšek in Peter Juvančič.
 
Zlato Preglovo plaketo je osvojil Martin Hrup.
 
Vsem tekmovalcem, še posebej pa Martinu, iskreno čestitamo in želimo veliko kemijskih zmag še v prihodnje.
 
Andrejka Debelak Arzenšek
ROBOTI GL NA PARADI UČENJAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
25.5.2015 15:14
V sredo, 20. 5. 2015, se je tudi Gimnazija Lava predstavila na Paradi učenja. Prireditev je v okviru Tedna vseživljenjskega učenja organiziral Šolski center Celje v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije. Poleg nastopov na glavnem odru in sodelovanja s knjižnico ŠCC smo imeli tudi samostojno stojnico; na njej so naši dijaki prikazali svoje robote, ki so navdušili predvsem najmlajše obiskovalce. Gimnazijo je predstavljala letos naša najuspešnejša in najbolj dejavna ekipa Starih mačkov: Janez Petauer, Jernej Pevec, Gašper Lončar (vsi iz 1. f) in pridruženi član s SŠKER Matej Žaberl.
 
Karmen Kotnik
STROKOVNA EKSKURZIJA NA TOLMINSKOČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
21.5.2015 11:16
Dijaki 2. letnika smo se v torek, 5. 5. 2015, odpravili na ekskurzijo na Tolminsko. Najprej smo si ogledali kobariški muzej. Bili smo deležni obsežne pripovedi o soški fronti in bojevanju v Julijskih Alpah. V ogled muzeja je bil vključen tudi 20-minutni dokumentarni film.

Po končanem ogledu muzeja smo se odpravili v Vrsno, rojstni kraj goriškega slavčka Simona Gregorčiča. Z vstopom v njegovo hišo smo vstopili tudi v njegovo življenje, delo in rod. Ogledali smo si spominsko sobo, kuhinjo in izbo. V enem izmed prostorov je celo njegova maska kot spomin na pesnika po njegovi smrti.
 
Nato nas je pot vodila do najlepšega dela ekskurzije, do korit Tolminke. Sprehodili smo se po mostičkih in vzpetinah do Hudičevega mostu. Ves ta čas pa nas je obdajal prijeten in šumeč zvok smaragdne Tolminke, ki vije svojo pot po globinah korit. Kmalu smo prispeli do Medvedove glave – velike skale, ki se je zagozdila med stene kanjona Zadlaščice. Tu smo posneli kar nekaj fotografij. Po prijetnem sprehodu skozi naravo smo se vrnili na avtobus, ki nas je popeljal na dolgo pot nazaj domov. A ne glede na dolgo vožnjo, ovinke in zastoje na cestah nam bo ta ekskurzija ostala v prijetnem spominu.
 
Lucija Jurić, 2. a
 
TEKMOVANJE ROBOCUPJUNIOR REŠEVANJE 2015Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
21.5.2015 11:11
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je v torek, 12. 5. 2014, pripravila tradicionalno državno tekmovanje z mobilnimi roboti. Na njem so se v več kategorijah pomerili osnovnošolci, dijaki in študentje. Tekmovanja so se udeležile tudi štiri ekipe dijakov Gimnazije Lava (v eni izmed njih smo gostili dijaka Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo). Vse so nastopile v kategoriji RoboCupJunior Reševanje A, v kateri je tekmovalo 21 ekip, ki so bile najboljše na regijskih predtekmovanjih.
 
Naše ekipe so dosegle zelo dobre rezultate:
  • 4. mesto: Sky Lynx (Tilen Ravnak, Jaka Komplet, oba 2. e, Ingrid Mirnik, 2. d);
  • 5. mesto: Stari mački (Janez Petauer, Jernej Pevec, Gašper Lončar, vsi 1. f, Matej Žaberl, SŠKER);
  • 9. mesto: MindGears (Janez Turnšek, 3. a, Jan Časl, Rok Krumpak in Vid Kok, vsi 3. e);
  • 13. mesto: Megaboti (Žiga Volavšek, Žiga Volk, Luka Četina, vsi 2. e).


Tekmovanje je simulacija reševanja izpod ruševin, pri čemer je potrebno sprogramirati robota, da sledi začrtani poti, se izogiba oviram, najde ponesrečence in jih odloži na dogovorjeno mesto.
Ekipa MindGears, ki je imela tokrat, po odličnem nastopu na regijskem tekmovanju, na državnem tekmovanju obilico tehničnih težav, si je že z zmago na lanskem državnem tekmovanju (takrat še z imenom Triple-J in nekoliko drugačno sestavo) priborila nastop na svetovnem prvenstvu RoboCup 2015 in se julija odpravlja na Kitajsko. Dijaki se bodo v znanju programiranja robotov pomerili z vrstniki z vsega sveta.
 
Za dosežene rezultate vsem iskreno čestitamo, na svetovnem prvenstvu pa želimo našim tekmovalcem veliko uspeha.
 
Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher
JAKOB ROJNIK GRE NA SVETOVNO PRVENSTVO V MEHIKO!Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
19.5.2015 21:57
Slovenska moška mladinska odbojkarska reprezentanca, katere član je tudi Jakob Rojnik (4. b), se je z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Novi Gorici uvrstila na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Mehika. Presenetljiv podvig je slovenskim odbojkarjem uspel po zmagi nad Rusijo, Belgijo in Nemčijo.
 

Jakob nosi dres s številko 13
 
 
ISKRENE ČESTITKE!
1 - 10 Naprej

 Arhiv novic za čas od 2009-2011Za ogled objav iz šolskega leta 2011/2012 - prvo polletje klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2010/2011 klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2009/2010 klikni tu
 
people
  Gimnazija Lava | Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo | Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja | Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko | Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije
Višja strokovna šola | MIC