ENG | DEU
ŠCC Logo
Šolski center Celje Pot na Lavo 22, 3000 Celje
T: +386 3 428 58 00
F: +386 3 428 58 80
E: gl@sc-celje.si
Gimnazija Lava
 
 
Gimnazija Lava 
Šolski center Celje > Gimnazija Lava
 

 Povezave

 Obvestila

Razvrsti po prilogahČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
OKVIRNI RAZPORED IZPITOV - AVGUSTOVSKI ROK 2014Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
17.7.2014 10:4522.8.2014
ŠOLSKA PREHRANA V LETU 2014/2015Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
17.6.2014 10:485.9.2014
Poletni tabor - Matematika je kulČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
21.5.2014 12:031.8.2014

 Novice, zanimivosti

Razvrsti po prilogahČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
VULKANI 2014Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
22.6.2014 18:19
Najboljši dijaki Gimnazije Lava so ob koncu pouka v tem šolskem letu prejeli priznanja in nagrade vulkan za izjemne uspehe na tekmovanjih v znanju in v športu, za nadpovprečne ustvarjalne in poustvarjalne dosežke v interesnih dejavnostih in za delo v dijaški skupnosti. Enega izmed vulkanov je dobil oddelek, ki je imel najboljši učni uspeh ob koncu pouka v preteklem šolskem letu.
 
Daljši zapis o prireditvi najdete na tej povezavi.
 
GIMNAZIJA LAVA GRE V BRAZILIJOČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
17.6.2014 21:41
Po lanskem velikem uspehu na državnem tekmovanju (1., 3. in 4. mesto), uspešnem debiju na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem in letošnjem ponovnem zmagoslavju na državnem tekmovanju (1., 5., 10., 19. mesto) našim tekmovalcem ne manjka elana. Lanska ekipa, ki je zaslužna za uvrstitev na letošnje prvenstvo v Braziliji, je bila sestavljena iz dijakov letošnjega četrtega letnika. Zaradi obveznosti maturantov smo jo nekoliko pomladili. V ekipi je ostal samo en četrtošolec (Jernej), ki sta se mu pridružila dijaka drugega letnika (Janez in Jan). Kot se je izkazalo na državnem tekmovanju, je ekipa TRIPLE-J res dobra kombinacija.

Udeležba na tekmovanju je povezana z velikimi stroški. Zahvaljujemo se sponzorjem, ki so nam pri tem pomagali in nam omogočili pot v Brazilijo.

Navijajmo za ekipo TRIPLE-J in jo med 19. ter 25. julijem 2014 spremljajmo na https://www.facebook.com/tripplej.slovenia in uradni strani tekmovanja http://www.robocup2014.org/

SREČNO!

VABILO NA VULKANE 2014Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
10.6.2014 12:53
V četrtek, 12. 6. 2014, bomo podelili nagrade in priznanja letošnjim najuspešnejšim dijakom Gimnazije Lava. Vabim vas na prireditev, ki bo v telovadnici Šolskega centra Celje s pričetkom ob 12.30. S podelitvijo in z bogatim glasbeno-plesnim programom bomo počastili tudi dan državnosti.
 
Ravnateljica
Marija Gubenšek Vezočnik
NARODNA IZMENJAVAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
8.6.2014 23:49
V ponedeljek, 2. junija 2014, smo dijaki 1. b v okviru narodne izmenjave gostili vrstnike z Gimnazije Ptuj. Zbrali smo se v predavalnici, kjer smo jim na kratko predstavili našo razredno skupnost in mesto Celje ter jih pogostili s slaščicami, ki smo jih pripravili sami. Nato smo se odpravili v Pokrajinski muzej Celje na ogled razstave Mesto pod mestom, ki prikazuje ostanke rimske Celeje, v Galerijo sodobne umetnosti in v umetniško četrt. Po ogledih smo se vrnili na šolo, kjer nas je čakalo kosilo. Siti smo odšli nazaj proti mestu in gostom predstavili najpomembnejše celjske znamenitosti. Nato nas je pot vodila na Stari grad. Tam smo prepevali pesem znane celjske skupine Nude, pri čemer nam je pomagal Nejc Sem z igranjem na kitaro. Zabavali smo se tudi ob športnih igrah. Z druženjem na slikovitem celjskem gradu se je naša izmenjava tudi zaključila.
 
Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pri izvedbi izmenjave pomagali – razredničarki Bredi Marušič, profesorici glasbene umetnosti Metki Jagodič Pogačar in profesorjema športne vzgoje Savi Malenšek Kučič ter Srečku Joštu.
 
Oddelek 1. b
ŠE VEDNO VOZIM – VENDAR NE HODIMČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
9.6.2014 00:29

Tudi letos smo se na Gimnaziji Lava pridružili vseslovenski akciji Še vedno vozim – vendar ne hodim, da bi opozorili na pomen varne vožnje in vsaj malo prispevali k izboljšanju prometne varnosti na naših cestah. Za dijake 3. letnika smo 3. junija 2014 organizirali preventivno predavanje. Svojo zgodbo je predstavil gospod Franc Ivenčnik. Njegova izpoved se nas je vseh zelo dotaknila in je zagotovo dosegla svoj namen. Poglejte si nekaj fotografij in preberite, kaj so po predavanju zapisali dijaki v kratki anketi.
NAŠE DIJAKINJE PODROČNE PRVAKINJE V ODBOJKI NA MIVKIČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
31.5.2014 13:38
V sredo, 28. 5., in v četrtek, 29. 5. 2014, je na celjskem letnem kopališču potekalo področno prvenstvo v odbojki na mivki.
 
Naše dijakinje (Špela Bednjanič, Karin Hriberšek, Živa Jurič, Živa Vita Pungartnik in Kristina Božič) so premagale Srednjo zdravstveno šolo Celje, Gimnazijo Celje - Center in Gimnazijo Konjice - Zreče ter osvojile naslov področnih prvakinj. V mesecu septembru se bodo udeležile državnega prvenstva v Mariboru.
 
ČESTITAMO!
ANGLEŠKO BRALNO TEKMOVANJE ZA DIJAKE 1. IN 2. LETNIKAČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
31.5.2014 13:45

V torek, 27. 5. 2014, je na šoli potekalo angleško bralno tekmovanje za dijake 1. in 2. letnika. Reševali so naloge iz poznavanja dveh literarnih del v angleščini. Med dijaki 1. letnika se je najbolje odrezala Anamarija Ceglar iz 1. b, med drugošolci pa je prvo mesto zasedla Tjaša Zobec iz 2. b.

Organizatorki tekmovanja sta bili Andreja Vipotnik Ravnak in Anja Ramšak.

SAŠA IN PATRICIJA USPEŠNI NA SVETOVNEM PRVENSTVUČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
20.5.2014 10:00
Prejšnji teden je v Brnu na Češkem potekalo svetovno prvenstvo v kegljanju. K slovenskemu uspehu sta s svojimi dosežki na tekmovanju prispevali tudi naši dijakinji iz 4. d.
 
Patricija Bizjak je v kategoriji U18 posamezno osvojila srebrno medaljo, v tandemu pa je bila četrta.
Saša Črep je z žensko ekipo v kategoriji U23 osvojila bronasto medaljo.

 

Za uspeh jima iskreno čestitamo.
 
Kolektiv z ravnateljico
 
Več lahko preberete na:
DIJAKI GIMNAZIJE LAVA PONOVNO DRŽAVNI PRVAKI V PROGRAMIRANJU ROBOTOVČe želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
18.5.2014 19:22
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je v torek, 13. 5. 2014, pripravila tradicionalno državno tekmovanje z mobilnimi roboti. Na njem so se v več kategorijah pomerili osnovnošolci, dijaki in študentje. Tekmovanja so se udeležile tudi štiri ekipe naših dijakov in ena mešana ekipa Gimnazije Lava ter Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo. Vse so nastopile v kategoriji RoboCupJunior Reševanje A, v konkurenci 37 ekip iz Slovenije, Slovaške in sosednje Hrvaške.
 
Ekipa Triple-J (Jernej Klarić, 4. e, Janez Turnšek, 2. a, in Jan Časl, 2. e) je premagala vse vrstnike s slovenskih srednjih šol in na državnem tekmovanju osvojila prvo mesto, v absolutni konkurenci pa je ponovno zmagala hrvaška ekipa Jabuka.
V prvo tretjino tekmovalcev so se uvrstili še:
  • na 5. mesto GLaDOS – Rok Krumpak, Andrej Simončič, Domen Kosem in Vid Kok, vsi iz 2. e;
  • na 10. mesto Megabiti – Luka Četina, Žiga Volavšek in Žiga Volk, vsi iz 1. e.
Za dosežene rezultate vsem iskreno čestitamo.
 
Naši tekmovalci so pokazali veliko znanja, iznajdljivosti in pridnosti v času priprav, predvsem pa izreden kolektivni duh in prijateljsko sodelovanje.
 

Po tekmi
Z leve spredaj: Žiga Volavšek, Žiga Volk, Luka Četina, Tilen Ravnak, Ingrid Mirnik, Karmen Kotnik
Z leve zadaj: Damjan Kavka, Domen Jan, Andrej Simončič, Jaka Komplet, Vid Kok, Janez Turnšek, Rok Krumpak, Jan Časl,  Jernej Klarić, Tomislav Viher, Domen Kosem
 
Prvouvrščena ekipa se bo julija udeležila svetovnega prvenstva RoboCup 2014 v Braziliji. Na TV Maribor smo v torek, 13. 5. 2014, že lahko spremljali intervju z njenimi člani. Intervju je potekal pred tekmovanjem, tako da takrat še niso vedeli, da bodo zmagovalci.Posnetek si lahko ogledate na naslovu: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik-tv-maribor/174275510 (na približno 10:40), Gimnazija Lava pa je omenjena tudi v novici http://www.rtvslo.si/tvmaribor/regionalne_novice/915.

Na svetovnem prvenstvu želimo našim tekmovalcem veliko uspeha.
 
Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher
GIMNAZIJA LAVA TUDI LETOS NA EVROPSKI VASI Če želite odpreti meni, uporabite SHIFT+ENTER (novo okno).
17.5.2014 11:15
SCOTLAND THE BRAVE

Petek, 9. maja 2014, je bil dan Evrope. Na ta dan že nekaj let poteka prireditev Evropska vas.

Krekov trg v Celju je bil zbirališče radovednih osnovnošolcev, srednješolcev in mnogih drugih mimoidočih. Naši gimnazijci so pripravili za vsakega nekaj. Najmlajši so od njih na stojnici dobili barvne cofke (takšne, kot jih imajo Škoti na dokolenkah). Mladi so z bučnim aplavzom pospremili nastop zdaj že dobro znane skupine plesalk, ki jo sestavljajo Hana Zupančič (2. b), Neža Kroflič (2. c), Patricija Rossi (1. c), Eneja Jeram (1. d), Veronika Slapnik (1. b) in Kaja Koštomaj (gostja s Srednje zdravstvene šole). 'Mladi po srcu' pa kar niso mogli prehvaliti knjižice prevedenih škotskih pravljic ─ dela, ki je nastajalo od decembra do maja in na katero so lahko avtorji prevodov ter ilustracij ponosni. Zelo si prizadevamo za to, da bodo Škotske pravljice naslednje leto našle svoje mesto na policah v knjižnici.

Celotno dogajanje sta spremljali Katja Kralj in Patricia Repas iz 3. b. Njune vtise boste lahko kmalu prebrali.
 
 
Andreja Vipotnik Ravnak, mentorica dejavnosti
1 - 10 Naprej

 Arhiv novic za čas od 2009-2011Za ogled objav iz šolskega leta 2011/2012 - prvo polletje klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2010/2011 klikni tu
Za ogled objav iz šolskega leta 2009/2010 klikni tu
 
people
  Gimnazija Lava | Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo | Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja | Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko | Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije
Višja strokovna šola | MIC